Idag hann vi ut en tur i skogen för att hämta tallkvistar till juldekoren. Tegsnässkidorna på, Alfa i sele för att få lite draghjälp. Hade hoppats på lite sol, har inte ha sett den himlakroppen på mycket lång tid nu. Men vackert var det. Chilli verkar ha nosen med sig, hittade både hästskit och resterna efter en vessle-dödad fågel under snön. Fashinerande kul upptäckter! Mycket snö gör att söket inte blir alltför stort, hon nästan drunknar i det vita dunet.
Att ” gå bakom” tränades med framgång. Det är rätt effektivt att träna med stavar i handen och lössnö. Det blir naturligt att gå bakom i spåret och och skulle lusten att smita förbi bli stor så finns husses stavar i vägen.
Det blev inte så lång tur. Mormor Caxa är skadad i musklerna runt bogleden sen sista jakten, men på bättringsvägen. Mor Alfa är lite opålitlig – hon drev rådjur en timme, också sista jakten, så henne släpper jag inte hur som helst efter detta.

Annars är allt väl här i Tavelsjö och Viveca och jag vill önska er alla en riktigt GOD JUL!