Ni har redan fått den viktigaste informationen ang valpleveransen på personliga mail! För oss i Tavelsjö är det nu en tid med livliga och roliga valpar som tänjer på alla gränser. De tar sig över avbalkningar, river sönder papperet man tar upp deras bajs med, sliter sönder strumporna om man är så dum att man har sandaler på tassarna ( förlåt, fötterna), bråkar och slåss med avgrundsvrål i valprummet eller när vi tar ut dem på motion i gröngräset eller när det regnar, i garaget. Ni kommer att ha svårigheter att springa ikapp dem när de sätter fart, vi får ta i i varje fall. Eftersom de får mycket motion om dagarna både i valpgården och utanför har de god aptit och äter mer än dosrekommendationerna på hundmatsäcken utan att bli för runda. Å andra sidan är de väldigt trygga och slappar lätt av i famnen när man lyfter upp dem.
Mamma Alfa börjar lära sig att fostra dem, hon är inte lika skicklig som mormor Caxa i den rollen, men vi har faktiskt både Viveca och jag sett Caxa visa Alfa hur man gör! Fascinernade! Tyvärr var inte kameran med just då 🙁
Vi kommer naturligtvis att sakna denna kull ( som de tidigare..) Det känns bra att ha en valp kvar – även om den dystra fågeltillgången i år indikerar dåliga år för nya unghunden. Samtidigt så inser vi att nu är det dags att de kommer hem till sina blivande ägare och blir uppfostrad en och en. Även med två tikar och 2 alfa-människor är det omöjligt att göra detta bra med 12 valpar! Det har varit en utmaning för oss alla fyra men det har gått bra tycker vi själva! Men tack och lov att vi har valprummet och rastgården!

Det finns ett par nya videosnuttar nedladdade för ett par dar sedan!